1
ч.ч.(от 200 мл) вода
0,5
ч.ч.захар
125
г масло
2
суп.л.какао
За
тестото:
4
яйца
1
ч.ч.захар
1,5
ч.ч.брашно
1
пак.бакпулвер
1
ч.ч.прясно мляко
- В тенджерка се слагат маслото, захарта, какаото и водата. Варят се 5-6 минути. Разделя се на 2 сместа.
- Жълтъците се разбиват със захарта, с миксер за 3-4 минути. Постепенно се добавят брашното, смесено с бакпулвера, и прясното мляко, като се бърка с дървена лъжица. Добавя се половината от какаовата смес. Накрая се добавят разбитите на сняг белтъци. Всичко се разбърква много добре и се изсипва в квадратна тавичка (около 24х24 см), покрита с хартия за печене. Пече се 40 минути в предварително загрята на 180 градуса С фурна.
- Изстиналият сладкиш се реже на парчета и се залива с втората половина от какаовата смес.
Няма коментари:
Публикуване на коментар