13 септември 2013

Шоколадова торта с мед

За блата:
120 г натурален шоколад
230 г масло
1 ч.ч.(от 250 мл) кафява захар
½ ч.ч.мед
2 яйца
1,5 ч.ч.брашно
1 суп.л.какао
1 ч.л.бакпулвер
1 ванилия
1 ч.ч.вряща вода

За заливката:
60 мл.вода
½ ч.ч.мед
180 г натурален шоколад

  1. Брашното се смесва с какаото, бакпулвера и ванилията. Шоколадът се разтапя на водна баня или в микровълнова фурна.
  2. Омекналото масло и кафявата захар се разбиват с миксер за 3-4 минути. Добавя се меда и се разбива още за минута. Добавят се яйцата едно след друго, като след всяко се разбива за кратко с миксера.
  3. На 3-4 пъти се добавя брашнената смес, като се бърка с лъжица. Накрая се добавя врящата вода. Всичко се разбърква много добре и се излива в тава за торта (25-26 см.диаметър). Пече се 40-45 минути на 180 градуса С. Оставя се да изстине.
  4. За заливката се слагат водата и меда да заврят, добавя се шоколада и се бърка докато се разтопи. Оставя се 10-15 минути да се сгъсти и се залива тортата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар