За
блата:
120
г натурален шоколад
230
г масло
1
ч.ч.(от 250 мл) кафява захар
½
ч.ч.мед
2
яйца
1,5
ч.ч.брашно
1
суп.л.какао
1
ч.л.бакпулвер
1
ванилия
1
ч.ч.вряща вода
За
заливката:
60
мл.вода
½
ч.ч.мед
180
г натурален шоколад
- Брашното се смесва с какаото, бакпулвера и ванилията. Шоколадът се разтапя на водна баня или в микровълнова фурна.
- Омекналото масло и кафявата захар се разбиват с миксер за 3-4 минути. Добавя се меда и се разбива още за минута. Добавят се яйцата едно след друго, като след всяко се разбива за кратко с миксера.
- На 3-4 пъти се добавя брашнената смес, като се бърка с лъжица. Накрая се добавя врящата вода. Всичко се разбърква много добре и се излива в тава за торта (25-26 см.диаметър). Пече се 40-45 минути на 180 градуса С. Оставя се да изстине.
- За заливката се слагат водата и меда да заврят, добавя се шоколада и се бърка докато се разтопи. Оставя се 10-15 минути да се сгъсти и се залива тортата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар