06 март 2022

Крем с кашу, шоколад и малиново сладко

 


За 5 бр.:
100 сурово кашу
100 г паста от фурми(или почистени от костилките фурми)
2 суп.л.какао
3 суп.л.брашно от тапиока
500 мл вода
50 г натурален шоколад

150 г замразени малини
50 г замразени горски боровинки
2 суп.л.кокосова захар
1,5 суп.л.чиа

1. Кашуто се разстила в тава, покрита с хартия за печене и се пече на180 градуса С за 10 минути.

2. Изстиналото кашу се прехвърля в блендер. Добавят се и останалите продукти, без шоколада. Всичко се блендира добре и се изсипва в тенджера.

3. Вари се на умерен огън, като се бърка непрекъснато, докато се сгъсти. Накрая се добавя шоколада, разбърква се и се оттегля от котлона. Разлива се в чашки.

4. Замразените плодове се изсипват в тенджера. Добавя се и захарта. Бърка се на умерен огън за 10-тина минути, след което се добавя и чиата. Бърка се още 3-4 минути и се оттегля от котлона. Като изстине сладкото се разпределя върху крема.

Няма коментари:

Публикуване на коментар