04 март 2022

Зеленчукова мусака

 


1 глава лук
1 червена пиперка
2 моркова
150-200 г замразен зелен боб
150-200 г замразен грах
около 1 килограм картофи
1 суп.л.сол

За заливката:
100 г сурови слънчогледови семки (накиснати поне за час във вода)
350 мл вода
2 суп.л. брашно от нахут
1 суп.л. брашно от тапиока
сокът от половин лимон
1/2 ч.л. сол

1. В тенджера се задушават със солта нарязаните на парченца лук, пиперка и моркови. Добавят се и замразените боб и грах. След 10-тина минути се добавят и нарязаните на малки парченца картофи. Разбърква се всичко добре, добавя се около 200 мл вода и ястието се прехвърля в тавичка.

2. Пече се на 180 градуса С за час, след което зеленчуците се покриват със заливката, която се получава като всички продукти се блендират.

3. Пече се за още 20-тина минути.

И видео:
https://www.youtube.com/watch?v=r5WfZnE58yc

Няма коментари:

Публикуване на коментар