03 март 2022

"Сирене" от кашу и слънчогледови семки

100 г кашу
100 г слънчогледови семки
сокът от 1 лимон
1 ч.л.сол
1/2 ч.л.чесън на прах
черен пипер
1 суп.л.агар-агар

1. Кашуто и семките се заливат с вода и се оставят поне за 2 часа да престоят, след което се измиват и изсипват в блендер. Добавят се 150 мл вода, лимоновия сок и подправките. Блендира се всичко добре. 

2. Агар-агара се разтваря в тенджерка с 50 мл вода и се загрява за 2-3 минути като се бърка непрекъснато. Изсипва се в блендера и отново се разбива всичко.

3. Получената смес се разлива в силиконови форми и като стегнат сирената се вадят и овалват в червен пипер, зелени поправки, смлени ядки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар