12 март 2022

Омлет с брашно от нахут


За пълнежа:
1 стрък зелен лук
1 стрък пресен чесън
1/2 червена пиперка
8-9 чери домата
6-7 аспержи
50 г бейби спанак
сол

За омлета:
60 г брашно от нахут
20 г (1 суп.л.) бадемов(или друг вид) тахан
120 мл вода
чесън на прах
куркума
сол

1. Първо се приготвя пълнежа за омлета като накълцаните лук, чесън и пиперка се задушават с малко сол и вода. След 3-4 минути се добавят нарязаните на половинки чери домати. Бърка се няколко минути и се добавят аспержите и спанака. Бърка се още за около минута и всичко се прехвърля в купа.

2. В същият тиган се изсипват предварително смесените продукти за омлета. Запича се от едната страна, след което се обръща, покрива се с пълнежа и след минута омлета се загъва. Котлона се изключва, тигана се покрива с капак и се оставя за 4-5 минути, след което се прехвърля в чиния.

Няма коментари:

Публикуване на коментар