30 септември 2021

Печен карфиол с доматен сос


1 по-малка глава карфиол
40 г брашно от тапиока
60 г фини овесени ядки
130-140 мл вода
1 ч.л.червен пипер
1/2 ч.л.кимион
1/2 ч.л.кориандър
1/2 ч.л.куркума
черен пипер

За соса:
1 домат
2-3 фурми без костилки
1 червена пиперка
пресен босилек или магданоз
2 скилидки чесън
1 суп.л.брашно от тапиока

1. В купа се смесват брашното от тапиока, овесените ядки, подправките и водата. Добавят се розичките карфиол. Объркват се добре в сместа и се редят в тава, покрита с хартия за печене. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса С фурна за 25-30 минути.

2. Продуктите за соса се блендират. Полученият сос се изсипва в тиган. Загрява се и като заври се добавя печеният карфиол. Бърка се 4-5 минути докато се сгъсти соса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар