27 септември 2021

Яхния от тиква, просо и кейл(или спанак)


250 г тиква
1 глава лук
50 г просо
5-6 сушени домати (накиснати предварително за няколко минути в топла вода)
4-5 листа кейл (или 2-3 шепи спанак)
пресен магданоз
1/2 ч.л.сол
1/2 ч.л.червен пипер
1/2 ч.л.куркума
черен пипер

1. Лукът се задушава със солта и малко вода. Като омекне се добавя тиквата. Бърка се 2-3 минути, след което се добавят подправките. Разбърква се, добавя се просото и вода, колкото да ги покрие.

2. Вари се на слаб огън 10 минути, след което се добавят нарязаните сушени домати. Вари се още 5 минути, добавя се накълцаният кейл (или спанак) и се разбърква. След 1-2 минути се оттегля от котлона и се добавя нарязаният магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар