28 септември 2021

Пюре от зелена фава


150 г зелен или жълт грах фава
1 глава лук
1 морков
2 скилидки чесън
2 дафинови листа
стрък пресен розмарин

10-тина чери домати
2 глави лук
прясна мащерка

1. Грахът се залива с вода и се оставя да престои 10-тина часа поне. След това се измива добре и заедно с нарязаните лук и морков, скилидките чесън и подправките се залива с 1.2 литра вода. Вари се около час-час и половина, след което се добавя малко сол и се пасира или блендира.

2. Чери доматите се режат на половинки, лукът на филийки и се нареждат в тава, покрита с хартия за печене, поръсват се с прясната мащерка. Печат се на 180 градуса С за около 30 минути. Гарнират се върху изстиналото пюре.

Няма коментари:

Публикуване на коментар