23 септември 2021

Солена овесена каша


50 г фини овесени ядки
300 мл вода или зеленчуков бульон
1/2 ч.л.куркума
1/2 ч.л.червен пипер
сол

1 глава лук
2-3 скилидки чесън
1 тиквичка
8 чери домата
прясна мащерка

1. Овесените ядки се изсипват във врящата вода (или бульона). Добавят се и подправките. Вари се на умерен огън 5-6 минути, докато се поеме цялата течност. Изсипва се в дълбока чиния.

2. Лукът се нарязва на полумесеци, а чесънът на парченца. Задушават се с малко вода и сол. Като омекнат се добавя и нарязаната на полумесеци тиквичка. Разбърква се за 3-4  минути (да остане хрупкава тиквичката) и се изсипва върху овесената каша.

3. Доматите се разрязват на половинки и заедно с прясната мащерка се запичат в горещ тиган за около 2 минути. Изсипват се и те върху овесената каша.

Няма коментари:

Публикуване на коментар