13 септември 2021

Солено руло с елда

100 г зелена (сурова) елда
40 г смлени сурови слънчогледови семки
50 г фини овесени ядки
1/2-1 ч.л.сол
1 ч.л.червен пипер
2 суп.л.разтопено кокосово масло

5-6 суп.л.лютеница (или зеленчуков сос)
2 печени червени пиперки
1 варен морков
1/4 печен патладжан
3 суп.л.грах от консерва

1. Елдата (най-добре да се накисне предварително във вода за няколко часа) се измива добре и се добавя към 320-350 мл вряща вода. Вари се на слаб огън за 15-тина минути докато поеме цялата течност. Оставя се да се охлади след което се разбърква с овесените ядки, смлените семки, кокосовото масло и подправките. 

2. Получената смес се изсипва върху лист хартия за печене. С лъжица или длан се оформя във формата на правоъгълник. Намазва се със соса и отгоре се нареждат останалите продукти. Завива се на руло и заедно с хартията се поставя в правоъгълна форма за кекс (около 25х10 см).

3. Пече се в предварително загрята на 180 градуса С фурна за 30-35 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар