14 септември 2021

Малиново-шоколадови сладки хапки


За основата:
100 г фини овесени ядки
50 г бадеми
4 суп.л. кокосова захар
40 г тахан
20 г разтопено кокосово масло

За малиновият крем:
160 г замразени малини
3 суп.л. лимонов сок
40 г (5-6 суп. л.) чиа
60 г мед или петмез


За шоколадовият крем:
200 г кокосов крем
150-200 мл вода
30 г какао
80 г мед или петмез

1. Овесените ядки и бадемите се смилат на брашно. Смесват се с кокосовата захар, тахана и кокосовото масло. Разбърква се с лъжица и се изсипва в тава (около 18х23 см), покрита с хартия за печене. Притиска се с длан по дъното на формата.
 
2. Основата се пече в предварително загрята на 180 градуса С фурна за 20 минути.
 
3. Малиновият крем се приготвя като всички продукти се блендират докато се получи хомогенна смес. Изсипва се в буркан и се оставя за около час в хладилника.
 
4. Всички продукти за шоколадовият крем се блендират.
 
5. Изстиналата основа се намазва с малиновият крем и отгоре се залива с шоколадовия крем. 
 
6. Оставя се поне за час в хладилника за да стегне, след което се нарязва на 48 квадратни хапки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар