09 ноември 2021

Картофени минипици


За 8 бр.:

1 кг картофи
1 скилидка чесън
1 ч.л.чубрица
8 суп.л.доматено пюре (или някакъв зеленчуков сос)
1 глава лук, нарязана на тънки колелца
1 тиквичка, нарязана на тънки колелца
1 червена пиперка, нарязана на парченца
маруля, бейби спанак или рукола

1. Картофите се белят и варят на пара за 20 минути, след което се намачкват и разбъркват с чубрицата и накълцаната скилидка чесън. Полученото картофено пюре се разделя на 8 части и се оформят блатовете за пиците. Нареждат се в тава покрита с хартия за печене.

2. Пекат се 20 минути на 180 градуса С, след което се намазват с доматеното пюре, покриват се с нарязаните лук, тиквичка и пиперка и се пекат още 15-20 минути.

3. Върху леко изстиналите мини пици се нареждат зелените листа и се сервират.

Няма коментари:

Публикуване на коментар