22 ноември 2021

Сушени райски ябълки


1. За предпочитане е да се използва сорт райски ябълки, които се ядат твърди. 

2. За 5 етажна сушилня са нужни 15 големи райски ябълки. 

3. Измиват се и се белят (тази стъпка може и да се пропусне, защото и необелени пак се получават добре). Нарязват се на парчета с дебелина около 3 мм и се нареждат едно до друго в уреда за сушене на плодове. 

4. Сушат се на 70 градуса за около 12-20 часа, като на 3-4 часа се разменят етажите на сушилнята. След около 12 часа ябълките все още са леко влажни, но перфектни за консумация. Ако обаче желаете да ги използвате по-дълго време, тогава е добре да се сушат около 20 часа за да се получат като чипс.

Няма коментари:

Публикуване на коментар