11 ноември 2021

Запечени броколи със сос от карфиол


5-6 розички (120-130 г) броколи
1 по-голям морков
120 г сварена киноа
1 ч.л.червен пипер
1/4 ч.л.сол

За заливката:
5-6 розички (120-130 г) карфиол
40 г сурови слънчогледови семки
сокът от половин лимон
2 скилидки чесън
1/4 ч.л.сол
100 мл вода

1. Морковът се вари на пара за 15 минути, а броколите и карфиола за 5 минути. 

2. Свареният морков се нарязва на колелца и се разбърква с броколите, нарязани на по-малки парченца, киноата, червеният пипер и солта. Получената смес се изсипва в тавичка (около 18х23 см).

3. Приготвя се заливката като свареният карфиол и останалите продукти се блендират. Заливката се излива върху сместа в тавичката.

4. Пече се в предварително загрята на 180 градуса С фурна за около 20 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар