18 ноември 2021

Джинджифилови бонбони с маточина, лимон и мед


За 15-16 бонбона:
1 шепа сушена маточина
4-5 см корен от джинджифил
1 суп.л. агар-агар
2-3 суп.л.мед
сокът от половин лимон

1. Маточината и нарязаният на парченца джинджифил се слагат в 300 мл вряща вода. Оставя се да ври 5 минути, след което съдът се закрива и се оставя да престои поне за 30 минути.

2. Получената отвара се прецежда, добавя се агар-агара и се връща на котлона. Вари се 1-2 минути като се бърка през цялото време. Като се сгъсти течността се оттегля от котлона и се бърка докато започне да изстива. Тогава се добавят лимоновия сок и меда, разбърква се добре и се излива във формички за бонбони.

3. Оставят се в хладилник да стегнат (за около 10 минути са готови).

Няма коментари:

Публикуване на коментар