21 ноември 2021

Крекери с червено цвекло и розмарин


200 г почистено червено цвекло
50 мл вода
130 г бадеми, смлени на брашно
65 г зелена елда, смляна на брашно
50 г брашно от нахут
1 скилидка чесън
1 малка главичка лук
пресен розмарин
1/2 ч.л.сол
1/2 ч.л.червен пипер
щипка лют червен пипер

1. В блендер се разбиват нарязаното на парченца цвекло, водата, скилидката чесън, лука и розмарина.

2. Получената смес се изсипва в купа и се добавят останалите продукти. Разбърква се с лъжица. 

3. Половината от полученото тесто се слага върху лист хартия за печене. Отгоре се поставя друг лист хартия и така се разточва тестото. Маха се горният лист хартия и тестото се нарязва с остър нож. Пренася се с хартията в голяма тава. По същият начин се прави и с другата половина от тестото.

4. Крекерите се пекат в предварително загрята на 180 градуса С фурна за 18 минути

Няма коментари:

Публикуване на коментар