07 август 2021

Червена леща с нахут и манголд

 

120 г червена леща (най-добре предварително да се накисне за няколко часа във вода)
2 червени пиперки
2 моркова
2 скилидки чесън
5-6 малки главички лук
4 суп.л.сварен нахут
2-3 шепи тънко нарязан манголд (или друга зеления като кейл, листа от червено цвекло или спанак)
сокът от 1 лимон
1 ч.л.червен пипер
1/2 ч.л.кимион
1/2 ч.л.сушен кориандър
сол

1. Червените пиперки, морковите и чесъна се нарязват на парченца и с малко вода и сол се задушават. 

2. Като омекнат(след около 5 минути) се добавят червената леща и главичките лук. Заливат се с вода около 1 пръст над тях и всичко се вари на умерен огън 15 минути, след което се добавят подправките и манголда. 

3. Готви се още 2-3 минути и се оттегля от котлона. Добавя се лимоновия сок, разбърква се и се разсипва в 2 чинии. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар