23 август 2021

Голяма нахутена палачинка

50 г фини овесени ядки
50 г брашно от тапиока
100 г брашно от нахут
300 мл вода
2 суп.л.петмез
ванилия

5-6 суп.л.сладко от вишни (без захар)
мед

1. Всички продукти (без сладкото и меда) се разбъркват и полученото тесто се излива в правоъгълна тава (25х35см), покрита с хартия за печене. 

2. Пече се на 180 градуса С за 20-25 минути.  

3. Още гореща палачинката се отлепя от хартията, като се обръща върху друг лист хартия за печене, и се завива на руло. Като изстине малко се развива, намазва се със сладкото и отново се завива. Полива се с няколко лъжички мед или петмез.

Няма коментари:

Публикуване на коментар