16 август 2021

Солена торта

 

За блатовете:
900 г тиквички
150 г нахутено брашно
90 г фини овесени ядки
1 ч.л.сол
2 ч.л.червен пипер

За червения сос:
250 г сварен нахут
2 печени червени пиперки
1 суп.л.лешников (или друг вид) тахан
1/2 ч.л.сол
черен пипер
кимион
кориандър
80 мл вода

За зеления сос:
100 г кашу (предварително накиснато поне за 2 часа във вода)
100 г сварен нахут
половин връзка магданоз
сокът от 1 лимон
1 суп.л.лешников (или друг вид) тахан
1/2 ч.л.сол
черен пипер
100 мл вода

1. Тиквичките се настъргват на едро ренде и се разбъркват с останалите продукти за блатовете. 

2. Върху 4 листа хартия за печене с помощта на чиния или капак се очертават 4 кръга в които се разпределя тестото за блатовете. Пекат се на 170 градуса С на вентилатор за около 25-30 минути.

3. Сосовете се получават като се блендират всички съставки.

4. Сглобява се тортата като в чиния се слага ринг за торта и се редуват блатовете и кремовете. Накрая се маха ринга и тортата се измазва с крем. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар