22 август 2021

Овесен сладкиш с праскови

2 банана, добре узрели
80 г тахан
100 г фурми без костилки
10 г чиа
350 мл вода
180 г фини овесени ядки
60 г орехи
1 ч.л.бакпулвер
1 ч.л.канела
1/4 ч.л.кардамон
1 нектарина
шепа горски боровинки

1. В блендер се разбиват тахана, фурмите, чиата и водата. Разбърква се с намачканите банани. Добавят се овесените ядки, орехите и подправките. Разбърква се всичко добре с лъжица и се изсипва в тавичка (около 23х18 см), покрита с хартия за печене.

2. Прасковата се нарязва на парченца и заедно с боровинките се подреждат върху тестото.

3. Пече се на 180 градуса С за около 35 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар