03 март 2021

Салата от картофи, броколи и червена пиперка със сос от авокадо

 


750 г по-дребни картофи
250 г броколи, нарязано на розички
1 червена пиперка
3 стръка зелен лук

За соса:
1-2 авокадо
30 г слънчогледови семки (предварително накиснати във вода поне за 4 часа)
1 връзка копър или магданоз
сокът от 1 лимон
80-100 мл вода
1/2-1 ч.л.сол

1. Картофите се белят и варят на пара за 20-25 минути, а броколите - за 5 минути. Оставят се да изстинат. 

2. Пиперката и зеленият лук се нарязват на парченца и се добавят към охладените картофи и броколи.

3. Продуктите за соса се блендират и полученият сос се изсипва върху зеленчуците. Разбърква се добре.

4. Консумира се веднага, защото потъмнява като престои.

Няма коментари:

Публикуване на коментар