29 март 2021

Макарони с тиквичка, орехи и босилек


За една една порция:
60 г макарони
1 тиквичка (около 250-300 г)
25 г орехи
2 скилидки чесън
1 ч.л. сушен босилек или 1 шепа пресен
сокът от половин лимон
сол

1. Тиквичката се нарязва на полумесеци и заедно с чесъна(необелен) се пекат във фурната на 180 градуса С за 20 минути. 

2. Като са готови се оставят леко да се охладят след което 1/3 от тиквичките, обеленият чесън и останалите продукти (без макароните) и 100 мл вода се блендират. 

3. Макароните се сваряват и се разбъркват със соса и останалите тиквички. Изсипват се в чиния и се поръсват с малко натрошени орехи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар