24 март 2021

Плоски хлебчета от овесени ядки, кокосово брашно и тапиока

 


За 8 бр:
60 г кокосово брашно
60 г смлени овесени ядки
60 г брашно от тапиока
1 суп.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сол
1 суп.л. лимонов сок
1 скилидка чесън
200 мл вода

1.  В купа се разбъркват брашната, бакпулвера и солта. Водата се блендира със скилидката чесън и лимоновия сок и се изсипва при сухата смес. Разбърква се всичко добре и се оставя да престои за 5-10 минути.

2. Полученото тесто се разделя на 8 топки. Всяка топка се разточва между два листа хартия за печене в кръг с диаметър около 13-15 см.

3. Пекат се в нагорещен тиган, намазан с малко кокосово масло, по 2-3 минути от всяка страна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар