10 март 2021

Сирене от кашу със сушени домати и босилек


200 г кашу
сокът от 1 лимон
1 ч.л. сол
черен пипер
3-4 сушени домата
1 ч.л.сушен босилек (или шепа пресен)
1 суп.л.агар-агар

1. Кашуто се залива с вода и се оставя да престои поне 4 часа. След това се измива добре и се блендира с 230 мл вода, лимоновият сок, солта и черния пипер. Може да се добави и съдържанието на две капсули пробиотик. Като се блендира много добре сместа се добавят сушените домати накълцани на парченца и босилека.

2. Агар-агарът се разбърква със 100 мл вода и сместа се слага на котлона да ври за 4-5 минути като се бърка непрекъснато. Добавя се към кашуто и се разбърква всичко. Изсипва се в купа, която от вътрешната страна е покрита с домакинско фолио. Оставя се да стегне за няколко часа преди да се обърне в чиния.

Няма коментари:

Публикуване на коментар