21 март 2021

Лешникови бонбони с вкус на портокал


За 30-35 бонбона:
100 г кокосови стърготини
120 г фурми
50 г лешников тахан
2 капки етерично масло от портокал
30-35 цели сурови лешника
20-30 г смлени сурови лешници

1. Кокосовите стърготини се разстилат в голяма тава, покрита с хартия за печене и се пекат на 180 градуса С за 5-6 минути.

2. Фурмите, ако са по-твърди предварително се заливат с вода за около 30 минути, заедно с 50 мл вода се блендират. Получената смес се разбърква с кокосовите стърготини, тахана и етеричното масло от портокал. 

3. От полученото тесто се оформят бонбоните, в които се слага по един суров лешник и след това се овалват в смлените лешници.

Няма коментари:

Публикуване на коментар