28 септември 2014

Ябълков сладкиш с фурми и овесени ядки

1 ябълка (около 200 г)
120 г фурми
2 суп.л.мед

100 г овесени ядки
170 г брашно
100 г кокосова захар
2 суп.л.мед
1 ч.л.сода бикарбонат
150 г масло

1. Ябълката се изчиства и нарязва на парченца. Заедно с меда и 2 суп.л.вода се задушава за 5 минути на котлона.Добавят се нарязаните на парченца фурми и се вари още 5 минути като се разбърква за да не загори.
2. В купа се разбъркват овесените ядки, брашното, захарта и содата. Добавят се меда и разтопеното масло и се разбърква с лъжицата.
3. В кръгла тава (22 см) се изсипва половината от брашняната смес и се заравнява с лъжица по дъното. Отгоре се разпределя ябълковата смес и се покрива с останалата брашняна смес.
4. Пече се в предварително загрята на 180 градуса С фурна за 30 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар