23 септември 2014

Ръжено-пълнозърнести питки с ядки

200 г пълнозърнесто брашно
200 г ръжено брашно
1 пак.суха мая
1 ч.л.сол
1 ч.л.мед
3 суп.л.зехтин
20 г тиквени семки
20 г слънчогледови семки
350 мл топла вода

1. В купа се изсипват двата вида брашно, разбъркват се и се прави кладенче. Вътре се изсипват последователно останалите продукти и се омесва тесто (ако е необходимо се добавя малко ръжено брашно), оставя се леко да лепне тестото.
2. Разделя се на 8 равни топчета, които леко се сплескват и се подреждат в тава, покрита с хартия за печене. Покриват се с кърпа и се оставят за 1 час да втасат.
3. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса С фурна за 20-22 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар