06 април 2014

Бутер пръчици с кашкавал

За около 48 бр.:
400 г бутер тесто
200 г кашкавал
1 яйце
червен пипер


  1. Бутер тестото се оставя да се размрази и се разточва докато се получи правоъгълник с размери около 30х40 см. Разрязва се по дължина на ленти широки около един пръст и след това по ширина на три части. Намазва се с разбито яйце.
  2. Кашкавалът се нарязва на тънки и дълги лентички, горе-долу със същите размери като лентичките бутер тесто, и се нареждат върху тестото. Навиват се на фитили и се нареждат в тава покрита с хартия за печене. Намазват се отново с разбитото яйце и се поръсват с червен пипер.
  3. Пекат се в предварително загрята на 200 градуса С фурна за 11-12 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар