За блата:
200 г брашно
80 г захар
1 ч.л.бакпулвер
1 ванилия
125 г масло
1 яйце
За пълнежа:
50 г масло
150 г захар
4 яйца
2 суп.л.нишесте
550 г извара
1 бурканче сладко
от череши
- В купа се изсипват брашното, захарта, бакпулвера и ванилията. Разбърква се с лъжица. Добавя се нарязаното на парченца студено масло и яйцето, и с пръсти се омесва тесто.
- Тестото се разстила в откопчаваща се форма за торта(24-26 см) като се разпределя и 3-4 см. по стените на формата.
- Мекото масло и захарта се разбиват с миксер за 2-3 минути. Добавят се яйцата и нишестето и отново се разбива. Накрая се добавя изварата и се разбива докато се получи еднородна смес. Получената смес се изсипва върху блата. Отгоре се разпределя сладкото и леко се разбърква с вилица.
- Пече се в предварително загрята на 180 градуса С фурна за 60-70 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар