20 април 2014

Сладкиш с извара и сладко от череши

За блата:
200 г брашно
80 г захар
1 ч.л.бакпулвер
1 ванилия
125 г масло
1 яйце

За пълнежа:
50 г масло
150 г захар
4 яйца
2 суп.л.нишесте
550 г извара
1 бурканче сладко от череши


  1. В купа се изсипват брашното, захарта, бакпулвера и ванилията. Разбърква се с лъжица. Добавя се нарязаното на парченца студено масло и яйцето, и с пръсти се омесва тесто.
  2. Тестото се разстила в откопчаваща се форма за торта(24-26 см) като се разпределя и 3-4 см. по стените на формата.
  3. Мекото масло и захарта се разбиват с миксер за 2-3 минути. Добавят се яйцата и нишестето и отново се разбива. Накрая се добавя изварата и се разбива докато се получи еднородна смес. Получената смес се изсипва върху блата. Отгоре се разпределя сладкото и леко се разбърква с вилица.
  4. Пече се в предварително загрята на 180 градуса С фурна за 60-70 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар