27 април 2014

Топла салата с кус кус

2 тиквички
1 червена пиперка
1 глава лук
2 домата
1 ч.л.сол
3-4 суп.л.олио

200 г кускус
7-8 суп.л.зехтин
сокът на половин лимон
1 ч.л.сол

10-15 маслини

125 г моцарела
пресен босилек
1-2 суп.л.зехтин
сол


  1. Тиквичките и пиперката се нарязват на парченца, лукът на полумесеци, а доматите се почистват от семките и се нарязват и те на парченца. Всички зеленчуци се изсипват в тавичка, посоляват се, поливат се с олиото и се разбъркват. Пекат се на 250 градуса С за 20-25 минути.
  2. Кускусът се сварява в 600-700 мл вода. Зехтинът се разбърква с лимоновият сок и солта и се изсипва при горещият кускус. Добавят се и маслините. Разбърква се добре и се изсипва в чиния. Покрая се разпределят печените зеленчуци.
  3. Моцарелата се нарязва на филийки и се нарежда върху кускусът. Босилекът се накълцва на ситно, разбърква се с със зехтина, посолява се и се излива върху салатата.   

Няма коментари:

Публикуване на коментар