28 април 2014

Бисквитена торта с ябълки и заквасена сметана

1 кг ябълки
200 г кристална захар
100 мл вода
40 г масло
200 г заквасена сметана

2,5 пакета какаови бисквити „Роден край“
100 мл прясно мляко

200 г заквасена сметана
50 г пудра захар
50 г смлени орехи

  1. Ябълките се белят и режат на парченца. Заедно със захарта, водата и маслото се задушават докато омекнат и се изпари течността. Оставят се да се охладят и се смесват със заквасената сметана.
  2. В чиния се слага ринг за торта и на дъното се редят 1 ред бисквити, топнати за кратко в прясното мляко. Покриват се с половината ябълки. Покриват се с втори ред бисквити и останалите ябълки. Слага се трети ред бисквити.
  3. Заквасената сметана се разбърква с пудрата захар и се покриват бисквитите с нея. Поръсва се със смлените орехи и се прибира в хладилника да стегне поне за 2 часа преди да се махне ринга.


Няма коментари:

Публикуване на коментар