1 кг
ябълки
200 г
кристална захар
100 мл
вода
40 г
масло
200 г
заквасена сметана
2,5
пакета какаови бисквити „Роден край“
100 мл
прясно мляко
200 г
заквасена сметана
50 г
пудра захар
50 г
смлени орехи
- Ябълките се белят и режат на парченца. Заедно със захарта, водата и маслото се задушават докато омекнат и се изпари течността. Оставят се да се охладят и се смесват със заквасената сметана.
- В чиния се слага ринг за торта и на дъното се редят 1 ред бисквити, топнати за кратко в прясното мляко. Покриват се с половината ябълки. Покриват се с втори ред бисквити и останалите ябълки. Слага се трети ред бисквити.
- Заквасената сметана се разбърква с пудрата захар и се покриват бисквитите с нея. Поръсва се със смлените орехи и се прибира в хладилника да стегне поне за 2 часа преди да се махне ринга.
Няма коментари:
Публикуване на коментар