04 март 2014

Крекери с маслини

5-6 обезкостени маслини
100 мл вода
100 мл зехтин
1 ч.л.сол
250-300 г брашно


  1. Маслините се накълцват много на ситно или се пасират. Изсипват се в купа, добавят се водата, зехтина и солта и се разбърква. Добавя се 250 г брашно (ако е необходимо още малко се добавя) и се омесва меко тесто. Слага се тестото в торбичка и се оставя 25-30 минути да престои на стайна температура.
  2. Разделя се тестото на 2 топки. Всяка се разточва върху хартия за печене на много тънък лист. Нарязва се с нож на триъгълници и се слага с хартията да се пече в предварително загрята на 180 градуса С.
  3. Крекерите се пекат около 15-20 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар