24 март 2014

Солени понички пълнени с крем от рикота и кашкавал


За 10 бр.:
За поничките:
2 яйца
250 мл прясно мляко
2 суп.л.масло
120 г брашно
½ ч.л.сол

За пълнежа:
250 г рикота
120 г кашкавал
3 кисели краставички
½ ч.л.сол

копър
4-5 маслини


  1. Яйцата и прясното мляко се разбиват с тел или миксер. Добавя се маслото и се разбърква отново. Брашното се смесва със солта и се добавя на 3-4 пъти към яйчната смес. Тестото се разлива във формички за мъфини, намазани с масло (напълва се на около 1 пръст под ръба на формичката).
  2. Пекат се в предварително загрята на 190 градуса С за 20 минути. Издуват се много при печенето, но след това спадат. И после като се извадят от формичките, поничките се обръщат обратно и в образувалата се дупка отдолу се слага по 1 суп.л.от пълнежа.
  3. Рикотата се разбърква със ситно настърганият кашкавал, нарязаните на малки парченца краставички и солта. И с този крем се пълнят поничките.
  4. Отгоре се украсяват с парченца маслини и стръкче копър.

Няма коментари:

Публикуване на коментар