16 март 2014

Рулца със спанак


За тестото:
420 г брашно
1 пак.бакпулвер
1 ч.л.сол
100 г масло
60 мл олио
180 мл прясно мляко
1 яйце

За плънката:
200 г замразен спанак
1 червена глава лук
3 суп.л.олио
200 г сирене
½ ч.л.сол
магданоз
60 г орехи

1 яйце за намазване


  1. В купа се смесват брашното, бакпулвера и солта.
  2. В друга купа се разбъркват разтопеното масло, олиото, млякото и яйцето. На 3-4 пъти се добавя брашното и се замесва тесто. Тестото се слага в торбичка и се прибира в хладилника за 30-40 минути.
  3. Спанакът и накълцаният лук се задушават с олиото на котлона. Като се изпари течността се оттегля от котлона и се оставя да изстине. Добавят се натрошеното сирене, солта, магданоза и накълцаните орехи. Разбърква се всичко много добре.
  4. Отлежалото тесто се разточва във формата на правоъгълник (около 35 на 45 см.). Намазва се с плънката и се завива на стегнато руло от към по-дългата страна. С остър нож се нарязва на филийки. Нареждат се в тава, покрита с хартия за печене. Намазват се с леко разбито яйце и се пекат за около 25 минути в предварително загрята на 180 градуса С фурна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар