24 март 2014

Бисквитено руло с орехи и кафе

300 г бисквити („Роден край“ какао)
2 суп.л.какао
50 г смлени орехи
80 г масло
2 суп.л.бейлис
100 г млечен шоколад
150 мл кафе еспресо

За крема:
130 г масло
4 суп.л.пудра захар
2 суп.л.бейлис
120 г смлени орехи

150 мл подсладена сметана
30 г орехи


  1. Бисквитите се смилат или натрошават на ситно. Смесват се с какаото и смлените орехи. Шоколадът се разтапя на водна баня или в микровълнова фурна и се добавя към бисквите, разбърква се. Добавят се кафето, разтопеното масло и бейлиса. Всичко се омесва добре и се изсипва върху парче хартия за печене(или алуминиево фолио). Покрива се с втори лист хартия и се разточва с точилката във формата на правоъгълник.
  2. Мекото масло се разбърква със смлените орехи, пудрата захар и бейлиса и се нанася на равен пласт върху бисквитите. Навива се на стегнато руло с помощта на хартията за печене. Прибира се в хладилника поне за час.
  3. Охладеното руло се прехвърля в продълговата чиния, украсява се с разбитата сметана и се поръсва със запечените орехи.


Няма коментари:

Публикуване на коментар