18 март 2014

Макарони със спанак, сирене и моцарела

300 г макарони

За плънката:
500 г пресен спанак
1 връзка зелен лук
4 суп.л.олио
1 ч.л.сол
1 суп.л.брашно
180 мл прясно мляко
200 г сирене

За заливката:
2 яйца
270 мл прясно мляко

125 г моцарела

  1. Почистеният спанак се бланшира за 3-4 минути във вряща подсолена вода. Отцежда се добре от водата и се оставя да изстине. Нарязаният на ситно зелен лук се запържва за кратко в олиото, добавя се накълцаният спанак и солта, и се разбърква докато се изпари течността. Брашното се разбърква с прясното мляко и се добавя към спанака. Бърка се 2-3 минути и се оттегля от котлона. Оставя се леко да се охлади, след което се добавя натрошеното сирене и всичко се разбърква добре.
  2. Макароните се сваряват във вряща подсолена вода. Отцеждат се от водата и половината се изсипват в тавичка, намазана с олио. Разпределя се плънката върху тях и отгоре се покриват с останалите макарони.
  3. Двете яйца се разбиват с вилица, добавя се прясното мляко, разбърква се добре и се излива върху макароните.
  4. Запичат се за 20 минути в предварително загрята на 180 градуса С фурна, покриват се макароните с моцарелата, нарязана на филийки и се допича за още 10 минути.



Няма коментари:

Публикуване на коментар