07 юли 2013

Кюфтета от тиквички и булгур

За около 25 бр.:
1 ч.ч.(от 200 мл) булгур
2-3 тиквички (700-800 г)
2 яйца
1 глава лук
половин връзка магданоз
1 суп.л.сол
7-8 сухара

брашно
масло

  1. Булгурът заедно с 500 мл.вода се слага да ври докато изври цялата течност. Оставя се да се охлади.
  2. Тиквичките се белят и настъргват на ситното ренде. Отцеждат се много добре от водата.
  3. Смесват се всички продукти, като магданоза и лукът се накълцват на ситно, а сухарите се смилат. Обърква се всичко и се оформят кюфтета, които се овалват в брашно и се нареждат в тава, покрита с хартия за печене.
  4. Пекат се 30 минути на 190 градуса С, вадят се от фурната намазват се с масло и се пекат още 10-тина минути.


Няма коментари:

Публикуване на коментар