За
около 25 бр.:
1
ч.ч.(от 200 мл) булгур
2-3
тиквички (700-800 г)
2
яйца
1
глава лук
половин
връзка магданоз
1
суп.л.сол
7-8
сухара
брашно
масло
- Булгурът заедно с 500 мл.вода се слага да ври докато изври цялата течност. Оставя се да се охлади.
- Тиквичките се белят и настъргват на ситното ренде. Отцеждат се много добре от водата.
- Смесват се всички продукти, като магданоза и лукът се накълцват на ситно, а сухарите се смилат. Обърква се всичко и се оформят кюфтета, които се овалват в брашно и се нареждат в тава, покрита с хартия за печене.
- Пекат се 30 минути на 190 градуса С, вадят се от фурната намазват се с масло и се пекат още 10-тина минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар