17 юли 2013

Локумки с бяло вино

За около 80 бр.:
300 мл.олио
200 мл.бяло вино
500 г брашно
1 ванилия

2 кутийки локум (280 г)

пудра захар(около 150 г)

  1. В купа се изсипват олиото, виното и ванилията, разбърква се с лъжица и постепенно се добавя брашното докато се замеси тесто.
  2. Всяко локумче се разрязва на 4 парченца.
  3. От тестото се къса по малко парче, сплесква се между дланите, в средата се поставя по едно парче локум и се завива на топче.
  4. Нареждат се едно до друго в тава, покрита с хартия за печене.
  5. Пекат се на 180 градуса за 18-20 минути.
  6. Още горещи се овалват в пудрата захар.


Няма коментари:

Публикуване на коментар