05 юни 2013

Сладкиш с лешници и шоколад

150 г масло
400 г кафява захар
2 яйца
1 ванилия
220 г брашно
1 ч.л.бакпулвер
¼ ч.л.сода бикарбонат
200 г черен шоколад
70-80 г лешници

  1. Маслото и кафявата захар се разтапят на водна баня или в микровълновата фурна. Разбърква се и се оставя леко да се охлади. Добавят се яйцата и ванилията и се разбърква с лъжица.
  2. Брашното се смесва с бакпулвера и содата и се добавя на 3-4 пъти към яйчната смес, като отново се разбърква с лъжица.
  3. Готовото тесто се изсипва в правоъгълна тава 30х20 см, покрита с хартия за печене.
  4. Отгоре се наръсва с накълцаните ядки и шоколад.
  5. Пече се в предварително загрята на 180 градуса С фурна за около 35 минути.


Няма коментари:

Публикуване на коментар