150
г масло
400
г кафява захар
2
яйца
1
ванилия
220
г брашно
1
ч.л.бакпулвер
¼
ч.л.сода бикарбонат
200
г черен шоколад
70-80
г лешници
- Маслото и кафявата захар се разтапят на водна баня или в микровълновата фурна. Разбърква се и се оставя леко да се охлади. Добавят се яйцата и ванилията и се разбърква с лъжица.
- Брашното се смесва с бакпулвера и содата и се добавя на 3-4 пъти към яйчната смес, като отново се разбърква с лъжица.
- Готовото тесто се изсипва в правоъгълна тава 30х20 см, покрита с хартия за печене.
- Отгоре се наръсва с накълцаните ядки и шоколад.
- Пече се в предварително загрята на 180 градуса С фурна за около 35 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар