05 юни 2013

Крем пита

половин пакет кори за баница (7-8 листа)
50 г масло

500 мл.прясно мляко
3 жълтъка
12 суп.л.захар
3 суп.л.брашно
1 ванилия
50 г масло

3 белтъка
3 суп.л.пудра захар

1 бурканче сладко от череши

  1. Корите се накъсват и заедно с маслото, нарязано на парченца, се запичат в тавичка с диаметър 25-26 см. на 180 градуса С за около 20 минути .
  2. Жълтъците се разбъркват със захарта и брашното като се добавя малко от прясното мляко. Останалото прясно мляко се слага да заври, след което постепенно се добавя сместа от жълтъците и се бърка докато се сгъсти крема. Добавят се ванилията и маслото и се бърка докато се разтопи маслото. Оставя се леко да се охлади и се разпределя върху корите. Върху крема се нареждат черешите от сладкото.
  3. Белтъците и пудрата захар се разбиват на сняг и се разпределят върху крем-питата.
  4. Запича се във фурната на горен реотан за около 5-10 минути.


Няма коментари:

Публикуване на коментар