15 юни 2013

Точени банички, печени на грил-тиган

3 ч.ч.брашно (350 г)
1 яйце
1 ч.ч.кисело мляко
½ ч.ч.вода
¼ ч.л.сода бикарбонат
½ ч.л.сол
½ ч.л.захар
1 суп.л.олио

100-120 г натрошено сирене
70-80 г разтопено масло

1. В купа се изсипва брашното, прави се кладенче и вътре се изсипват останалите продукти. Замесва се меко тесто, като се добавя още около 1 ч.ч.брашно. Оставя се 20-тина минути да престои тестото.

2. Тестото се разделя на 6 топки. Всяка топка се разточва върху набрашнен плот на тънка кора. Намазва се с 1 суп.л.масло и се поръсва със сирене. Завива се на руло, а след това на охлюв и се разточва отново на тънко.

3. Пекат се на загрят грил-тиган, намазан леко с олио, по 2-3 минути от всяка страна.

4. Още горещи се намазват с масло.

Няма коментари:

Публикуване на коментар