16 юни 2013

Паниран сладолед

500 г сладолед

1 блат

За панировката:
1 яйце
1 ч.ч.(от 200 мл) студена вода
1 ч.ч.брашно
1 ванилия


  1. От сладоледа, с помощта на лъжица, се оформят 10-тина топки и се оставят във фризера за няколко часа.
  2. Добре замразените топки сладолед се овалват в накъсания на парченца блат като се притискат с ръце, така че добре да прилепне блата по сладоледа. Отново се оставя във фризера поне за 1 час.
  3. Яйцето се разбърква с ванилията и брашното, като се добавя по малко и от студената вода.
  4. Топките сладолед се овалват в панировката и се пържат по около минута в добре сгорещено олио.

Няма коментари:

Публикуване на коментар