05 юни 2013

Кекс с банани

225 г брашно
1 бакпулвер
3 суп.л.какао
115 г кафява захар

2 яйца
¼ ч.ч.олио
½ ч.ч.кисело мляко
2 банана

За глазурата:
1 кутия подсладено кондензирано мляко

1. В купа се смесват брашното, бакпувера, какаото и кафявата захар.

2. В друга купа се смесват яйцата, олиото, киселото мляко и намачканите банани. Всичко се разбърква с вилица и се изсипва в купата при сухата смес. Разбърква се и се изсипва в тава с диаметър 20-22 см.

3. Пече се в предварително загрята на 160 градуса С фурна за 50-60 минути.

4. За глазурата кондензираното мляко се изсипва в тенджера и се вари на слаб огън около 15 минути (докато се сгъсти и потъмнее).

Няма коментари:

Публикуване на коментар