04 февруари 2023

Чипс от червена леща

70 г червена леща
4-5 сушени домата
1 малка главичка лук
1 ч.л.червен пипер
1/3 ч.л.куркума
1/2 ч.л.сол
90 мл вода

едро смлян червен пипер
сушен босилек

1. Червената леща се залива с вода и се оставя няколко часа да престои (поне 3-4 часа), след което се измива добре и се прехвърля в блендер. Добавят се и останалите продукти и всичко се разбива много добре. 

2. В голяма правоъгълна тава, покрита с хартия за печене, се излива сместа и с лъжица се разстила по дъното на тънък слой, като се внимава да е с еднаква дебелина за да се опече равномерно (не е нужно да заеме цялата площ на тавата). Отгоре се поръсва с червен пипер и сушен босилек.

3. Пече се в предварително загрята на 180 градуса С фурна за 25-30 минути. Изважда се от фурната и с помощта на друг лист хартия за печене се отделя от листа. Реже се на правоъгълни, триъгълни или каквато геометрична форма си изберете, парченца. Нареждат се отново в тавата и се запичат на 160 градуса С за още 5-10 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар