18 февруари 2023

Гъбена супа


около 400-500 г гъби (ползвах замразени, като ги оставих да престоят на стайна температура за 2 часа)
1 глава лук
1 ч.л.сол
10-тина розички карфиол (замразен ползвах)
60 г кашу (предварително накиснато във вода за 2 часа)
сокът от половин лимон
черен пипер

1. Лукът се нарязва на ситно и заедно със солта и малко вода се задушава. 

2. След 3-4 минути се добавят нарязаните гъби. Задушават се заедно с лука за 4-5 минути. Налива се около 800 мл вода (или зеленчуков бульон). Като заври водата се добавя карфиола. 

3. След 3-4 минути карфиола се прехвърля в блендер. Добавят се в блендера измитото кашу, лимоновият сок и част от течността в супата. Разбива се всичко добре. 

4. Супата се оставя да ври на слаб огън 15-20 минути след което се излива сместа от блендера. Разбърква се всичко добре и се оттегля от котлона. 

5. Разпределя се в 2 купички и се поръсва с черен пипер. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар