19 февруари 2023

Палачинки с тиква и шоколадов сос от тиква

За палачинките:
250 г сварена на пара (или печена) тиква
1 суп.л. (25 г) бадемов (или друг вид) тахан
50 г петмез
250 мл вода
100 смлени овесени ядки
100 г брашно от маниока
1 ч.л.бакпулвер
1 ч.л.канела (или някакъв подходящ микс от подправки)

За соса:
150 г сварена на пара (или печена) тиква
2 суп.л. (20 г) какао
2 суп.л. (40 г) лешников или бадемов тахан
50 мед (или петмез)

1. В купа се разбъркват намачканата с вилица тиква, тахана, петмеза и водата. Добавят се и сухите съставки и се разбърква всичко с лъжица. 

2. В нагорещен тиган се слага по 1 голяма суп.л. от сместа и с лъжицата се оформя във вид на дебела мини палачинка. Пекат се по 2-3 минути от всяка страна на не много силен котлон.

3. За соса всички продукти се разбиват в блендер. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар