08 януари 2023

Крекери от киноа, ленено и конопено семе, сусам и слънчогледови семки

50 г киноа
20 г ленено семе
30 г слънчогледови семки
30 г сусам
20 г конопено семе
1/2 ч.л.сол
1/4 ч.л.куркума
1/2 ч.л.червен пипер
малко черен пипер
60 мл вода

1. Киноата и лененото семе се смилат на брашно. 

2. В купичка се разбъркват слънчогледовите семки, сусама и конопеното семе. Отделят се 3 суп.л.от сместа, а останалата част се смила (може да не е много ситно смляна) и се добавя към смлените киноа и ленено семе. Добавя се и водата и се разбърква с лъжица. 

3. Полученото тесто се разточва между два листа хартия за печене. Маха се горният лист и се поръсва с отделените семки. Леко се притискат с длани или с точилката за да полепнат по тестото. С остър нож се разрязва тестото и листа хартия се пренася в тавата. 

4. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса С фурна за 12-14 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар