28 януари 2023

Шоколадова овесена каша (в мултикукър под налягане)

50 г овесени ядки
1 намачкан банан
50-80 г натурален шоколад
300 мл вода

1 банан, нарязан на колелца

1. В огнеупорна купа (с по-малък диаметър от този на купата на мултикукъра) се слагат намачканият банан, овесените ядки, шоколада и водата. На дъното на основният съд се наливат 250-300 мл вода и се слага силиконова или друга подложка и върху нея се поставя купата с продуктите. Поставя се капака и мултикукъра се пуска за 3 минути на високо налягане, като 5-6 минути след изтичане на времето се оставя само да спадне налягането. 

2. Върху готовата каша се поставя нарязаният на колелца банан.

Няма коментари:

Публикуване на коментар