16 януари 2023

Просо с праз, кейл и сушени домати (в мултикукър под налягане)

1 стрък праз
3-4 листа кейл
шепа сушени домати
1/2 ч.ч.просо
1 ч.ч.вода
1/2 ч.л.сол
1 ч.л.микс от подправки (https://ekaterinazheleva.blogspot.com/2022/08/blog-post_23.html)
сокът от половин лимон 
 
1. Празът се нарязва на ситно и със солта и малко вода се задушава. 
 
2. След 2-3 минути се добавя накълцания на ситно кейл и още малко вода. Бърка се още 4-5 минути и се добавя измитото просо, подправките, доматите и водата. Поставя се капакът на муктикукъра.
 
3. Готви се за 12 минути на ниско налягане и 5 минути след изтичане на времето се освобождава останалото налягане.

Няма коментари:

Публикуване на коментар